DünyaManşetUlaşım

AB, salgın nedeniyle seyahat kısıtlaması uygulanmayabilecek ülkeler listesini güncelledi

0

Avrupa Birliği (AB) üyelerinin koronavirüs salgını nedeniyle seyahat kısıtlaması uygulamayabileceği ülkelerin bulunduğu liste güncellendi.

Listeden altı ülke çıkarılırken, bir ülke de listeye eklendi.

Çin’e de sınırlar açılabilir

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, seyahat kısıtlamalarından muaf tutulan ülkeler listesinden Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Brunei, Japonya ve Sırbistan çıkarıldı. Uruguay ise listeye eklendi.

Buna göre seyahat kısıtlaması uygulanmayabilecek ülkeler Avustralya, Bosna Hersek, Kanada, Ürdün, Yeni Zelanda, Katar, Moldova, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Kore, Ukrayna ve Uruguay oldu.

Öte yandan, mütekabiliyet gereği AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin‘e de sınırlar açılabilir.

Liste tavsiye niteliğinde

AB’nin bu listesi tavsiye niteliği taşırken, herhangi bir bağlayıcılığı ise yok. Listedeki ülkelerden AB’ye turistik seyahatlere izin verilebilirken, yolculara test ve karantina gibi bazı tedbirler uygulanabiliyor.

AB, geçen yıl mart ayında salgının yayılmasını engellemek için 27 üye ülkeyle birlikte Schengen bölgesinin parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre‘ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirilmesine karar vermişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.