Dünyaİfade ÖzgürlüğüManşet

AB safını seçti: Trump’a karşı Twitter’ın yanındayız

0
ABD Başkanı Donald Trump ile Twitter yönetimi arasında yaşanan anlaşmazlığa ilişkin Avrupa Komisyonu’ndan açıklama geldi. Komisyon,   Twitter’ın yanında durarak “Siyasetçiler olarak bizlerden hesap sorulmalıdır ve bizler, eleştiriye tehdit ve saldırıyla değil, gerçeklerle yanıt vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
 
Twitter, Trump’ın siyasi rakibi Demokratlara karşı yanlış bir bilgi içeren paylaşımına uyarı işareti koymuş, ırkçılık karşıtı protestocuları şiddetle tehdit ettiği mesajını da ‘şiddeti yücelttiği’ gerekçesiyle gizlemişti. Trump ise küplere binerek sosyal medyaya ilişkin yasaların yeniden düzenlenmesi talimatı vermişti.

‘Temel haklar sadece iktidardakileri değil, herkesi korur’

Avrupa Komisyonu bir açıklama yaparak siyasetçilerin sorumluluklarına vurgu yaparak Twitter’a yönetilen eleştirilere karşı çıktı. Komisyonun Başkan Yardımcısı Vera Jourova’nın imzasını taşıyan açıklamada, “Twitter’ın, şeffaf, açık ve tutarlı bir moderasyon politikası geliştirip bunu uygulama çabalarını destekliyorum. Bu mesele sansürle ilgili değil. Kamuya zarar verebilecek türden kesinlikle yanlış olan veya yanlış yönlendirici olan bilgilerin işaretlenmesiyle ilgili” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yetkililerin görevi, özel şirketlerin içerik politikalarına müdahale etmek değil, ifade ve bilgi özgürlüğü, ayrımcılığa uğramama ve güvenlik gibi temel hakların hem çevrimiçinde hem de çevrimdışında korunduğundan emin olmaktır. Bu haklar sadece iktidardakileri değil, bütün vatandaşları korur. Siyasetçiler olarak bizden hesap sorulmalıdır ve bizler, eleştiriye tehdit ve saldırıyla değil, gerçeklerle yanıt vermeliyiz” 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.