ManşetTürkiye

AB Dönem Başkanlığı ile birlikte Türkiye – AB ilişkileri de değişti

0

Avrupa birliği dönem başkanlığının Rum Kesimi’nden İrlanda’ya geçmesiyle Türkiye – AB  ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldı. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Dublin’de düzenlenen Avrupa Birliği bakanları toplantısına katıldı ve Türkiye aylar sonra ilk kez Avrupa Birliği’nin aile fotoğrafında yer aldı.

Türkiye’nin, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin dönem başkanlığı sırasında Avrupa Birliği toplantılarına katılmama kararı almıştı,

Toplantıdan; tıpkı Avrupa Parlamentosu’ndan olduğu gibi, Türkiye ile müzakerelerde yeni başlık açılması yönünde olumlu sinyaller gelmiş olması da bu gelmiş olması ilişkilerin önümüzdeki dönemde iyiye gideceğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ilk adresi, Dublin’de düzenlenen Avrupa Birliği bakanları gayriresmi toplantısı oldu. Bağış, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında Avrupalı bakanlarla birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Bağış’ın bir görüşme taptığı Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, zirvenin ardından kameraların karşısına geçerek, “Bugün yaptığımız görüşmeler, üye devletlerin Türkiye ile yeni başlıklar açılması yoluyla katılım müzakerelerini rayına sokmak istediğini gösterdi” dedi.

Öte yandan, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten’in, katılım müzakerelerinde 2 yeni fasıl açılması talebine, Avrupalı parlamenterlerden büyük destek geldi.

(Ntvmsnbc)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.