Sinema dergileri sergisi Altın Portakal’da

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi içerisinde ‘Cumhuriyet Dönemi’nden 40 Sinema Dergisi’ adlı sergi açıldı.

1952- 1953 yılları başta olmak üzere, Cumhuriyet Dönemi’nde yayımlanmış 40 sinema dergisinin kapağının yer aldığı serginin açılışını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ve sergi sahibi Ege Görgün birlikte yaptı. Kurdele kesiminden sonra İletişim Fakültesi koridorlarına asılan dergi kapakları, öğrencilerin izlenimine açıldı.

Dergiler hakkında Başkan Akaydın’a bilgi veren Ege Görgün, hikayelerini anlattı. Protokol gezisinin ardından İletişim Fakültesi öğrencileri, sergiyi inceleme imkanı buldu.

(CnnTürk)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

EkoFilm Platformu’ndan ‘Çevre Dostu Prodüksiyonlar’ için rehber

EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu'nun rehberi, film ve medya sektörünü dönüştürmek isteyen tüm sektör profesyonellerine yönelik hazırlandı.

Tanrı ve şiddet

İlahi şiddetin amacı hukuksal bir yaptırım ya da düzen değil, aksine kurbandır.

Kadıköy Kaymakamlığı ‘Queer’in gösterimini yasakladı: Toplum barışını tehlikeye atar!

MUBI, yasak kararının sanatı ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir müdahale olduğunu belirterek,  festivalin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

BİFED’de büyük ödül yerlilerin mücadelesini anlatan Twice Colonized’ın

11. Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. İlk kez mansiyon ve müzik ödülleri verilen festivalde Açık Radyo ve Gebze'de katledilen hayvanlar unutulmadı.

EN ÇOK OKUNANLAR