Dortmund’dan ibretlik karar. “Irkçılar stadyuma giremez”

Almanya’da son şampiyon Borusia Dortmund, 8 aşırı sağcıya Signal Iduna Park Stadyumu’na girme yasağı getirdi. Borussia Dortmund kulübünden yapılan açıklamada, sözkonusu kişilerin, Borussia Dortmund’un 2. takımının Erfurt kentinde 1 Eylül’de oynadığı karşılaşmada aşırı sağcı eylemleriyle dikkat çektiği belirtildi.

Gelecekte aşırı sağcı eylemcilerin tespit edilebilmesi için rakip kulüplerle de işbirliği yapılacağı ifade edilen açıklamada, bunun yanı sıra Signal Iduna Park Stadyumu’ndaki güvenlik görevlisi sayısının da artırılacağı kaydedildi.

Yeni bir kamera teknolojisiyle işlenen tüm suçların yakından izlenebildiği belirtilen açıklamada, kulübün, ”aşırı sağcı eylemlere karşı hazırlıklı olmak, sorumluları tespit etmek ve polise bildirmeyi” amaçladığı belirtildi.

(Eurosport)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR