Potada Londra 2012’ye 1 kaldı

Basketbolda FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri (A) Grubu’nda Türkiye, Japonya’yı 65-49 yenerek grubunu lider bitirdi. Cuma günü Arjantin – Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını kaybeden takımla final maçını yapacak olan kadın basketbol takımımız kazandığı takdirde Londra 2012’de yer almayı hakedecek.

Karşılaşmaya hem savunmada hem de hücumda çok istekli giren Türkiye, Nevriye ve Hollingsworth’un pota altı, Birsel’in de dış atıştan bulduğu sayılarla 2. dakikayı 9-2 önde geçti. Mamiya ve Takada ile sayılar bulan rakibine Hollingsworth’un etkili oyunuyla karşılık veren Potanın Perileri, 5. dakikaya da 13-6 üstün girdi. Takımların sayı üretmekte zorlandığı bu bölümde Japonya, Mamiya, Türkiye ise Esmeral ile sayılar üretirken, ilk periyot 16-8 (A) Milli Takım lehine sonuçlandı.

2. çeyreğe iyi başlayan taraf Japonya oldu. Mamiya, Oga ve Takada ile basketler üreten Japonya, 13. dakikada farkı 5 sayıya (19-14) indirdi. Esmeral-Hollingsworth ikilisinin sayılarına Birsel ve Tuğba’nın da katkı vermesiyle 13-4’lük seri yakalayan Ay-yıldızlılar, 18. dakika farkı çift haneli sayılara taşıdı: (32-18). Alan savunması yapan rakibi karşısında pota altını iyi kullanan Türkiye, özellikle Nevriye’nin basketleriyle aradaki farkı korudu ve devreyi 36-23 üstün tamamladı.

3. periyodun ilk dakikalarında hücumda sıkıntı yaşayan Türkiye, savunmasında da açıklar verince Japonya, Takada, Yano ve Mamiya’nın basketleriyle 7-0’lık seri buldu ve 22. dakika içinde farkı 6 sayıya (36-30) indirdi. Birsel’in 3 sayılık basketiyle sessizliğine son veren milliler, Nevriye ve Esmeral’in skorer oyununu sürdürmesiyle rakibine 10-3’lük seriyle karşılık verdi ve 25. dakika içinde farkı tekrar çift hanelere taşıdı: (46-33). Japonya, Takada ve Mamiya’nın üst üste sayılarıyla farkı azaltmaya çalışsa da Türkiye, serbest atış çizgisinde yüksek yüzde yakaladı ve bu çeyreği de 52-39 üstün geçti.

Final çeyreğinin ilk dakikalarından itibaren oyunun kontrolünü tamamen eline alan Potanın Perileri, Nevriye, Işıl ve Bahar’ın basketleriyle 9-0’lık seri buldu ve 35. dakikada farkı 22 sayıya kadar (61-39) çıkardı. Kalan süre içinde tempoyu istediği gibi ayarlayan Türkiye, rakibinin de acele atışlar kullanmasını iyi değerlendirdi ve karşılaşmadan 16 sayı farkla 65-49 galip ayrıldı.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR