ManşetSpor

Olimpiyat yolcusu kalmasın

0

2011 Eurobasket’te 2. olarak olimpiyat elemelerine katılma hakkı elde eden kadın basketbol milli takımı elemelerin finali niteliğindeki maçta Arjantin’i 72 – 58 mağlup ederek Londra 2012 biletini kazandı.

Gruplarda iki maçını da kazanarak çapraz eşleşmede Arjantin ile oynayan Türkiye, karşılaşmaya Nevriye’nin etkili oyunuyla etkili girdi.

11-0’lık seride bütün sayıları kaydeden tecrübeli uzun, savunmada da etkili bir oyun ortaya koyunca Arjantin ilk 5.5 dakika sayı bulamadı. Daha sonra savunmada direnci arttıran Arjantin karşısında kolay sayı bulamayan Potanın Perileri’nin yardımına Birsel Vardarlı koştu. Brisel’in üçlüğüne, Gratter cevap verince çeyrek 14-8 son ererken, Nevriye 11 sayı ve 4 ribaundla ilk 10 dakikayı tamamladı.

İkinci periyotun başında Arjantin hem hücumda hem savunmada toparlandı. Skor 14-10 olduktan sonra oyuncu değişiklikleriyle tekrar maça ortak olan Türkiye, 19-0’lık seriyle farkı 21 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Geri adım atmayan Potanın Perileri, ritmini çeyrek sonuna kadar korumayı başarınca soyunma odasına 35-15 ile gitmeyi başardı.

Devre sonrası Birsel Vardarlı’nın üçlüğü ile maça başlayan Türkiye, yıldız oyun kurucunun etkili oyunuyla farkın kapanmasını engelledi. Savunmada Hollingsworth’un çabaları meyvesini verince Arjantin’in umutları da yavaş yavaş kaybolmaya başladı.Üç dakika kala dış atışlarda isabet bulmaya başlayan rakip karşısında hücumda etkili ritmini kaybeden Potanın Perileri, farkın 20 sayının altına düşmesine engel olamadı. Son periota Türkiye, 15 sayı farkla 55-40 ile girmeyi başardı.

Son periyota Arjantin etkili başladı. Dış atışlardaki temposunu koruyan Arjantin, savunmda da Türkiye’yi durdurunca iki dakika içinde fark 10 sayıa indi. Gretter’in üst üste üçlükleri skoru 57-50’ye getirdi. Tuğba Palazoğlu’nun dış atışlarıyla tekrar oyuna ağırlığını koyan Potanın Perileri, savunmada da vites arttırınca farkı 15 seviyesine tekrar getirdi. Kalan daikalarda rakibine yaklaşma şansı tanımayan Periler, rakibini 72-58 yenerek Olimpiyat vizesini aldı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.