Kültür-SanatManşet

“Silsel” projesinde benim de imzam var demek için son gün bugün

0

Galata Rum İlkokulu’nda bir süreden beri devam eden ve Kutluğ Ataman’ın girişimi ile hazırlanan “Silsel” projesi 30 Mayıs’ta (bugün) sona eriyor.

Aramice kanat çırpma anlamına gelen ‘sılsel‘, aynı zamanda Süryaniler’in turkuaz renkli çatı süslemelerinin de adı. Baskı ve korku yüzünden sokağa çıkamadıkları dönemde Süryaniler, özlemini çektikleri mavi gökyüzünü evlerinin çatısına resmedip avunurlarmış.

Kendim için, ülkem için nasıl bir gelecek düşlüyorum?‘ sorusu, renkli kumaşlar, üzerlerine yazmak için çeşit çeşit kalemler ve iğne-iplik. Mesajınızı istediğiniz kumaşa yazıyorsunuz, diğerlerine dikiyorsunuz ve sizden önceki kumaşa ekleyip uzun bir mektup oluşturuyorsunuz, veya oluşturuyoruz, biz insanlar olarak.”

Kutluğ Ataman‘ın girişimiyle hazırlanan bol yazarlı bu renkli mektup, şu an boş olan Galata Rum İlkokulu’nun çatısına doğru yükseliyor.

30 Mayıs’a kadar İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleşen bu projeye uğrayabilir, ‘En büyük Galatasaray’dan ‘Güzel bir balerin olmak istiyorum’a kadar çeşitli mesajlar yazan bu mektuba siz de imzanızı atabilirsiniz.

Sılsel 30 Mayıs’a kadar, 12.00-19.00 arası açık.
Galata Rum İlkokulu, Kemeraltı Cad. No 49 Galata.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.