Hapishane önünde ders var

Türkiye’nin pek çok üniversitesinden 600’e yakın öğretim üyesi tutuklu öğrencilere dikkat çekmek amacıyla Tekirdağ F Cezaevi önünde temsili ders verilecek.

Öğretim görevlileri tutuklu bulanan yaklaşık 600 lise ve üniversite öğrencisine dikkat çekmek amacıyla “Öğrencime Dokunma” diyor. Girişimin ilk etkinliği 15 Nisan Pazar günü, tutuklu öğrencilerin önemli bir kısmının bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi önünde gerçekleşecek.

BEYAZ TAHTA VE SANDALYELERİ İLE CEZAEVİ ÖNÜNDE OLACAKLAR

“Öğrencilerimiz sınıflarına gelemediği için, beyaz tahtamız ve sandalyelerimizle bizler onlara gideceğiz” diyen öğretim üyelerinin ilk dersi Prof. Dr. Beyza Üstün ve Doç. Dr. Ali Kerem Saysel tarafından verilecek. Temsili derslerin ardından ise tutuklu öğrencilere kartlar gönderilecek.

Etkinlik için Taksim’de bulunan AKM önünden otobüs kaldırılacağı bildirildi.

500’Ü AŞKIN ÖĞRETİM ÜYESİ İMZALADI

Farklı üniversitelerden 500’ü aşkın öğretim üyesinin “Öğrencime Dokunma Girişimi” ile imzaladığı metin şöyle: “Düşünce ve ifade özgürlüğüne dayalı bilimsel üretimin mekânı olan üniversitelerin sorumluluğu, en başta öğrencilerine sahip çıkmaktır. Biz Türkiye’nin bütün üniversitelerinde çalışan öğretim elemanları olarak, artarak devam eden gözaltı ve tutukluluk uygulamaları ile öğrencilerimizin hedef haline getirilmesine, özgürlükleri ellerinden alınarak sindirilmelerine, üniversitelerinden ve hayattan koparılmalarına karşı sessiz kalmayacağımızı beyan ediyor ve yetkililere sesleniyoruz: Sınıflarda öğrencilerimizle tam mevcutlu olarak bir arada olmak istiyoruz!”

Cezaevi önü derslerinin ilki Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi tarafından 3 Mart Cumartesi günü Bakırköy Cezaevi önünde yapılmıştı. Dersleri Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nükhet Sirman ve İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayten Alkan vermişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR