[Son Dakika] KCK’da 47 kişiye tutuklama talebi

KCK soruşturması kapsamında savcılık ifadesi tamamlanan 50 şüpheliden 47’si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Prof. Büşra Ersanlı ve yazar Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 47 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

KCK’ya yönelik geçtiğimiz hafta düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Yazar Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 47 kişi, “örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak” suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. 3 kişi serbest kaldı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR