Sabah gazetesinin Almanya’daki Avrupa ofisine baskın: İki gözaltı

Alman polisiSabah Gazetesi'nin Frankfurt'ta bulunan Avrupa bürosuna yaptığı baskında iki gazeteciyi gözaltına aldı. Temsilci İsmail Erel ve haber müdürü Cemil Albay'ın evlerinde de arama yapıldı, bilgisayarlarına el kondu.

Almanya polisi, iktidara yakın Sabah gazetesinin Avrupa merkezinin bulunduğu Frankfurt kentindeki ofisine baskın düzenledi. Temsilci İsmail Erel ve haber müdürü Cemil Albay gözaltına alındı.

AA’nın Sabah gazetesi kaynaklarından aldığı bilgiye göre Alman polisi, ofisin yanısıra Erel ve Albay’ın evini de aradı, bilgisayar ve telefonlara el koydu.

İki gazetecinin serbest bırakılması için Dışişleri Bakanlığı ve meslek örgütleri devreye girdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Sabah Gazetesi’nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz” denildi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisinin de Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi:

“Terör örgütü FETÖ‘nün Almanya’daki faaliyetleri hakkındaki haberleri nedeniyle bir FETÖ mensubunun asılsız ihbarıyla hedef alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Başarıyla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimlerinin ilk turu ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin hemen ardından, Alman makamlarının söz konusu basın mensuplarını, ifadeye dahi çağırmadan doğrudan gözaltına almalarını kasıtlı bir eylem olarak görüyoruz.”

Sabah gazetesi de gözaltıların 15 Temmuz 2016’dan sonra kapatılan Nokta Dergisi’nin 22,5 yıl hapse çarptırılan firari yöneticisi Cevheri Güven’in şikayetiyle ‘tebligatsız’ bir şekilde yapıldığını iddia etti. Sabah, olayı “FETÖ’cüler şikayet etti polis baskın yaptı”başlığıyla duyurdu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR