Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Diyarbakır’da hasar alan Galeria’da mahsur kalan hayvanlara rağmen başlatılan yıkım dün durduruldu. Helikopter ve drone gibi çabalar sonuç vermeyince binaya yanaşabilecek sepetli bir vinç Elazığ’dan getirildi. Kediler için katlara kapanlı kafes bırakıldı. Kedilerden sekizi kurtarılarak sağlık kontrolü için veterinere gönderildi.
Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Avukat Leyla Naz Eren de hayvanlara sağlık kontrolünde eşlik etti. Dün gece saatlerinde ilk kurtarılan kedi olan Pablo, sağlık kontrolünün ardından ailesine teslim edildi.
Can dostumuzun sağlığı yerinde 🐈#diyarbakır #galeriakurtarılmayıbekliyor pic.twitter.com/aaRqoSepQ7
— Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (@diyarbakirbld) February 22, 2023
Kurtarma haberleri gece geldi. Kurtarılan diğer iki kedi için de arama kurtarma çalışmasında gönüllü olan bir vatandaş, çalışmalara devam ettiklerini belirterek kurtarılan hayvanlar için “Tüyleri kadar ömürleri olsun” dedi. Son güzel haber ise sekizinci kedinin de bugün akşam saatlerinde kurtarıldığı haberiydi. İçeride kalan diğer hayvanlar için ise kurtarma çalışmaları sürüyor.
Galeria Sitesi’nde 9. katta mahsur kalan bir can dostumuzu daha kurtardık.
Tüm ekiplerimize teşekkür ediyoruz.
Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.#Diyarbakır #galeriakurtarılmayıbekliyor pic.twitter.com/cnZMfwL7ZN
— Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (@diyarbakirbld) February 23, 2023