Kültür-SanatManşetTürkiye

Zeytinli’den sonra Milyon Fest’e de iptal

0

Balıkesir Burhaniye’de 17-21 Ağustos’ta yapılması planlanan ve biletleri günler öncesinden satışa çıkan Zeytinli Rock Festivali’nin Burhaniye Kaymakamlığı tarafından ‘kamu güvenliği’ gerekçe gösterilerek iptal edilmesinin yankıları sürerken bir iptal haberi de Muğla’dan geldi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Milyon Fest Fethiye’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden Muğla Valiliği tarafından iptal edildiğini bir açılışta yaptığı konuşma sırasında açıkladı. Milyon Fest Fethiye’ye bu sene şu sanatçıların katılması planlanmıştı:

1 Eylül Perşembe MOR VE ÖTESİ, CEM ADRIAN, SENA ŞENER, HEDONUTOPIA 2 Eylül Cuma MANGA, DOLU KADEHİ TERS TUT, OZBİ, GÖKÇE 3 Eylül Cumartesi ATHENA, FATMA TURGUT, EYPIO, DEDUBLÜMAN 4 Eylül Pazar DUMAN, SELDA BAĞCAN, FLÖRT, EVDEKİ SAAT.

Zeytinli Rock Festivali de yasaklandı: ‘Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır’

‘Mahkemeye başvuracağız’

Karaca, iptal kararına ilişkin şunları söyledi:

“Bu yıl yine çok güzel projelerimiz vardı. Ama sabah valilikten aldığımız bir haberle üzüldük. Gençlerimizi İnlice Plajı’nda 16 sanatçıyla buluşturacağımız Milyon Fest, valilik tarafından iptal edildi. Gerekçesi yok. Biz idari mahkemeye başvuracağız. Kendine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor. Ama Fethiye Belediyesi’nin İnlice Plajı’ndaki yapacağı konser iptal ediliyor. Bunu gençlerimizin takdirine sunuyorum”

Valiliğin iptal gerekçeleri ise şöyle:

  • Bakanlıktan izin alınmamış
  • Ekolojik dengeyi bozuyor
  • Araç trafiği, ses ve ışık etkileri
  • Yoğun insan faaliyetleri

Karara karşı tepkiler de gecikmedi. Öğrenci Kolektifi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Hayatlarımıza olan gerici saldırılarınızı püskürteceğiz” dedi.

Fethiye Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Milyon Fest Fethiye’nin programını, geçen günlerde yasaklanan Zeytinli Rock Festivali’nin de yapımcısı olan Milyon Yapım üstleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.