Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından üç ay süreyle görevden uzaklaştırdı.
Haberi ‘Özgür İktisat‘ isimli Twitter hesaplarından paylaşan iktisat bölümü öğrencileri, kararın Zenginobuz hakkında açılan ve henüz sonuçlanmayan soruşturma gerekçe gösterilerek alındığını söyledi:
“Soruşturma gerekçesi gerçek dışı iddialara dayanıyor, afla üniversiteye dönen bir öğrencinin aldığı mahkeme kararına rağmen sınavlara alınmadığı iddia ediliyor. Halbuki kararın kesinleşmesiyle birlikte sınav takvimi belirlendi ve öğrenci şu anda sınavlarını almakta.”
Zenginobuz’a verilen geçici uzaklaştırmayla birlikte Boğaziçi e-mail adresine erişiminin de durdurulduğu belirtilen paylaşımda, “Uzaklaştırma kararının soruşturma tamamlanmadan verilmesi kararın siyasiliğini gösteriyor. Görünüşe göre yargısız infaz niteliğindeki kararla Boğaziçi’ne erişimi tamamen engellenecek. Görünüşe göre yargısız infaz niteliğindeki kararla Boğaziçi’ne erişimi tamamen engellenecek” denildi.
AKP’nin Boğaziçi’ni ele geçirmesi sürecinde gerek Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölüm Başkanı, gerekse bir Boğaziçili olarak mücadele eden Ünal Hocamızın yanındayız. #HocamaDokunma
— Özgür İktisat 🏳️🌈 (@ozguriktisat) August 22, 2022