Çeşme’de de yangın: Alevler rüzgar enerji santrallerini tehdit ediyor

Muğla’nın Datça ilçesindeki yangının ardından İzmir, Çeşme’de de alevler yükseldi. Her iki yangına da müdahaleler sürüyor.

Türkiye’nin Ege kıyılarından alevler yükseliyor. Muğla’nın Datça ilçesindeki yangın sürerken, İzmir’in Çeşme ilçesindeki Alaçatı’da da yangın çıktı.

Yangın otoban ve rüzgar enerji santrallerine yaklaştı. İzmir- Çeşme otoyolunun yangın nedeniyle trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın hızla ilerlerken bölgede alevleri söndürmeye yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kutlu Aktaş Barajı yakınında bulunan makilik bölgede çıkan yangının nedeni ise henüz bilinmiyor.

Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilik alandan bugün 13.45’te alevlerin yükseldiği görüldü.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye üç helikopter, 10 arazöz ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR