İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

İstanbul’da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

0

HDP‘nin İstanbul Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı saldırı düzenleyen iki kişi, bir partiliyi bıçakla yaraladı.

Saldırganlardan birinin silah taşıdığı diğerinin ise bıçak taşıdığı, silahlı kişinin “Hepinizi öldüreceğim” diye bağırdığı öğrenildi. Partililerin müdahalesi sonrası kaçan saldırganlardan biri polis tarafından gözaltına alındı. Yakalanan saldırganın 25 yaşlarında olduğu ve elinde hem silah hem de bıçak olduğu belirtildi.

Saldırganının silahının tutukluk yaptığı sanılıyor. HDP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Kuzu, olayı şöyle anlattı:

Bir şahıs geliyor, ‘Üye olacağım’ diyor. Yönetici arkadaşlar yok diyorlar. Dışarı çıkıyor, geliyor. Çay veriyorlar. O sırada genç arkadaşlardan birine bıçak çekiyor. Üzerinde iki silah var. Onları çıkarıyor. Arbede yaşanıyor. Dışarıdaki esnaf ve insanlar üzerine hücum edince yakalanıyor. Sonra gelip polis alıp götürüyor. İlçede genç arkadaş bıçaktan dolayı hafif yaralandı.”

Kuzu, saldırganın Kocasinan Karakolu’na götürüldüğünü ve suç duyurusunda bulacaklarını söyledi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü de Twitter hesabından, “İstanbul Bahçelievler ilçe binamıza yönelik bir silahlı saldırı girişimi olmuş. Silahın tutukluluk yapması sonucundan büyük bir faciadan dönülmüş. Saldırgan gözaltına alınmış” paylaşımını yaptı.

Saldırı, HDP İzmir İl binasına düzenlenen ve Deniz Poyraz’ın ölümüyle sonuçlanan silahlı baskınla ilgili davadan bir gün önce meydana geldi. Poyraz’ı katleden Onur Gençer hakkında açılan dava, yarın başlıyor. 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.