EmekManşetTürkiye

Akkuyu’da maaşlarını alamadıkları için eylem yapan bir işçiye uçan tekme atıldı

0

Mersin‘de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali‘nde aylardır maaşlarını alamayan işçilerin eylemine özel güvenlik ve jandarma müdahale etti. Bir özel güvenlik görevlisi, işçiye uçan tekme attı.

Geçtiğimiz haftalarda santralin inşaatında çalışan personele ait yemekhanenin yağan yağmurda su altında kaldığını gösteren görüntüler de ortaya çıkmıştı.

İşçi, darbenin ardından yere yığıldı

Sözcü‘de yer alan habere göre, Akkuyu Nükleer Santral Projesi yapımında taşeron şirketlerde görevli yaklaşık 10 bin işçiden büyük bölümü hafta içinde toplu olarak iş bıraktı. Aylardır maaşlarını alamayan işçiler santralin inşaat alanında toplandı ve maaşlarının bir an önce ödenmesi yönünde çağrıda bulundu.

İşçilerin eyleme başlamasından kısa bir süre sonra çok sayıda özel güvenlik görevlisi ve jandarma bölgeye geldi.

Özel güvenlik görevlileri, işçilere eylemi sonlandırması yönünde çağrı yaparken, işçilerle güvenlik görevlileri arasında tartışma ve büyük bir arbede yaşandı. Jandarmanın da yaşanan bu arbedeye müdahale etmesi üzerine jandarma ve işçiler arasında da arbede çıktı.

Olay sırasında kaydedilen videoda özel güvenlik görevlisinin bir işçiye uçan tekme attığı görüldü. İşçi, darbenin ardından yere yığıldı.

CHP’li milletvekili tepki gösterdi

CHP Mersin Milletvekili Avukat Alpay Antmen, konuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Antmen, “Akkuyu Nükleer Santrali’nde maaş alamadığı için direnen işçilere uçan tekme atan zihniyete ve sahiplerine ilk seçimlerde sandıkta nasıl tekme atılırmış göstereceğiz…” ifadelerini kullandı.

‘Nükleer enerjiyi savunanlar bile Akkuyu NGS’ye karşı çıkmalı’

nukleersiz.org Koordinatörü Pınar Demircan da Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin hem ekoloji hem işçi düşmanı olduğuna vurgu yaparak, nükleer enerjiyi savunanların bile bu santrale karşı çıkmaları gerektiğini kaydetti:

Sadece inşaatıyla bile ekolojiye düşman olan Akkuyu NGS, emekçilerin ücretini vermeyerek onlara da düşman olduğunu bir kez daha gösterdi. Yineliyorum: nükleer enerjiyi savunanlar bile Akkuyu NGS’ye karşı çıkmalı!

#Akkuyuyahayır!
#Emekçidüşmanı
#Ekolojikfacia

#Buinşaatıdurdurun

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.