ABD’nin en büyük su rezervinde kıtlık ilan edildi

ABD'nin en büyük su rezervi Mead Gölü'nde 'su kıtlığı' ilan edildi. Kapasitesinin yüzde 40 altına düşen baraj gölünde su seviyesinin daha da düşeceği öngörülüyor.

Reuters‘in aktardığına göre, bu ilanın ardından, Kolorado Nehri’nin suyu, anlaşmalara göre yeniden paylaştırılacak ve kesintiler başlayacak. Kesintilerden en çok, nehirden aldığı suyun yüzde 18’ini kaybedecek olan Arizona eyaletinin etkileneceği öngörülüyor. Onu yüzde 7 ile Nevada ve yüzde 5 ile Meksika takip ediyor.

Bölge aşırı kurak bir yıl geçirdi

Islah Bürosu, Yukarı Kolorado Nehri havzasının bu yıl çok kurak bir ilkbahar geçirdiğini, nisan-haziran ayları arasında akımın mevsim normallerinin yüzde 26’sında kaldığını açıkladı.

Uzmanlara göre hava sıcaklıklarının artması, Kolorado Nehri’ni besleyen kar suyunun azalması ve nüfus artışıyla birlikte gelen fazla tüketim nedeniyle Mead Gölü’nde su seviyesi 1999 yılından beri düşüyor. Bilim insanları iklim değişikliği nedeniyle ABD’nin batısında 2000 yılından beri son 500 yılın en büyük “mega kuraklığının“ yaşandığına da dikkati çekiyor

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR