Türkiye’nin yeşil örtüsü alev alev: Kilis’te de orman yangını

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Antalya, Adana, Mersin ve Osmaniye’de çıkan yangınların ardından bir yangın haberi de Kilis’ten geldi.

Kilis merkeze 50 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda yangın çıktı. Kilis Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, sekiz arasöz, üç su tankı, üç dozer, 10 itfaiye aracı ve 75 personelle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kilis merkeze bağlı Demirciler ve Gülbaba köyleri sınırları arasındaki ormanlık bölgede de büyük çaplı bir orman yangını başladığı öğrenildi.

Kayseri

Öte yandan, Kayseri’de de çıkan orman yangını hala kontrol altına alınamadı.

Dün, Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı‘nda başlayan yangın, Ulupınar Mahallesi‘nde kısmen kontrol altına alınsa da Kapuzbaşı Mahallesi‘ndeki yangın için söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Yangın rüzgarın da etkisiyle büyürken, 100 kişilik bir ekip yangını söndürmeye çalışıyor. Jandarmanın ise yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemesi devam ediyor.

Bekir Pakdemirli’den açıklama

Ülkede çıkan yangınlarla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde 28-29 Temmuz tarihlerinde 17 şehirde toplam 58 orman yangını meydana geldiğini ifade etti. Pakdemirli, bu yangınlardan 38 tanesinin kontrol altına alındığını da ekledi.

Bakan Pakdemirli, yedi ilde toplam 20 yangının kontrol altına alındığını da duyurdu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR