ManşetUlaşımYerel

UKOME’den İBB’nin taksi dönüşüm projesine altıncı ret

0

İstanbul‘da Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, 750 minibüs ve 250 dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi altıncı kez reddedilerek alt komisyona gönderildi.

Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Aksu’nun başkanlığında yapılan toplantıda, minibüs ve taksi dolmuşların, taksiye dönüştürülmesi maddesinin hukuki olup olmadığı tartışıldı. Daha önce beş kez reddedilen ve alt komisyonlara gönderilen maddeyle ilgili İBB yetkilileri tarafından sunum yapıldı.

Esnaf temsilcisi teklife karşı

Karar oylanmadan önce başta İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen minibüsçü ve taksi dernek ile oda başkanları düşüncelerini açıkladıktan sonra komisyonda yapılan oylama sonucu 750 minibüs ve 250 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülme maddesi alt komisyona gönderildi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, alınan kararı “hukuken dayanağı yok” diye savunurken, gösteri merkezi önünde bekleyen minibüsçüler de protesto gösterisi yaptı. Bir minibüs şoförü, aracını gösteri merkezi önüne çekerek, ayna ve camını kırdıktan sonra yakmaya çalıştı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’a yeni altı bin taksi kazandırılması için başlattığı çalışma, esnaf odası tarafından tepki ile karşılanmış konu uzun süre tartışılmıştı.

2020 yılının kasım ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlık ettiği UKOME toplantısında altı bin yeni taksi talebini iki ayrı teklif haline getirmişti. Beş bin yeni taksi önerisi ile dönüşmek isteyen bin minibüs ve dolmuşa taksi plakası verilmesi tekliflerini ayrı ayrı gündeme sunmuştu. Teklif o toplantıda da reddedildi. Aralık ayında da aynı teklif kabul görmedi.  Ocak ayındaki UKOME toplantısında da bin adet minibüs ve dolmuşun taksiye dönüşme talebi, alt komisyondaki görüşmeler devam ettiği için geri çekilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.