Deva Partisi’nden Aygören: BÜ rektör danışmanlığı görevini kabul etmeyeceğim

DEVA Partisi kurucularından Oğuzhan Aygören 'Boğaziçi'ni küçük bir Türkiye yapmaya değil, Türkiye'yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var' dedi.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Melih Bulu‘nun rektör danışmanlığına atadığı DEVA Partisi Kurucu Üyesi Oğuzhan Aygören, görevi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Twitter hesabından paylaştığı açıklamada ‘sürpriz bir şekilde atandığını öğrendiğini’ belirten Aygören, “Bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim dedi.

‘Kabul ederse parti ile yollar ayrılır denmişti’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Aygören’in görevi kabul etmesi halinde parti ile yollarının ayrılacağını duyurmuştu.

Aygören açıklamasında “Bizim Türkiye’yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var.  Boğaziçi’ni küçük Türkiye yaptığımızda hepimiz kaybederiz” dedi. 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR