ManşetTürkiye

İstanbul’a yılın ilk karı yağdı

0

İstanbul‘a öğle saatlerinde 2021 yılının ilk karı yağmaya başladı. Kar yağışı Kartal, Sancaktepe, Sultanbeyli ilçelerinde etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının yarından itibaren il genelinde etkili olacağını açıklamıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (İBB AKOM) verilerine göre, perşembe akşam saatlerinden itibaren Sibirya soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi‘ne giriş yapacağı tahmin ediliyor.

Perşembe gecesi görülecek yağışların karla karışık yağmur, cuma sabah saatlerinden itibaren de kent genelinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde kar yoğunluğu artacak

AKOM konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Cumartesi günü aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının pazar ve pazartesi günleri kuzeyli yönlerden esen rüzgârın kuvvetlenmesiyle beraber, özellikle Marmara ve Karadeniz’in kıyı kesimlerinde deniz etkisiyle birlikte kar yoğunluğunun artabileceği tahmin ediliyor.”

AKOM, sıcaklıkların 0 santigrat derecenin altına inmesiyle buzlanma ve don hadiselerinin yaşanabileceği hatırlatmasında bulundu.

İstanbul’da 22 Ocak tarihine kadar sıcaklıkların mevsim normalleri civarıyla çoğunlukla 3-7 santigrat derecenin altında, 23-30 Ocak’ta da mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.