İzmir depreminin ardından: Hayatını kaybedenlerin sayısı 107’ye yükseldi

AFAD dört binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtti. Enkazdan kurtarılan 1027 yaralıdan 144'ünün ise hastanede tedavisi devam ediyor.

İzmir‘in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları bugün de devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından saat 13.45’te yapılan açıklamaya göre depremde ölenlerin sayısı 107’ye yaralananların sayısı ise 1.027’ye yükseldi. Açıklamada yaralanan kişilerden 883’ünün taburcu edildiği belirtildi. 144 kişinin ise hastanede tedavisi devam ediyor.

Fotoğraf: AA

Yıkılan dört binada çalışmalar devam ediyor

Dört binada üç farklı noktada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada “Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları için AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7.880 personel, 25 arama kurtarma köpeği ile 1.206 araç görevlendirilmiştir” denildi.

Ayrıca Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 44 artçı olmak üzere, toplam 1.528 artçı sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

1.864 çadır kuruldu

Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye AFAD ve Türk Kızılay tarafından 4 bin 643 çadır, 64 genel maksat çadırı, 28. bin 574 battaniye, 17 bin 456 yatak, 9 bin 260 uyku seti, 2 bin 657 mutfak seti ve 4 duş-WC konteyner sevk edildiği belirtildi.

Aşık Veysel Rekreasyonu Alanı’na 807, Ege Üniversitesi kampüs alanına 120, Bornova Eski Şehir Stadı’na 215, Buca Hipodromu’na 194, Buca Stadı’nda 158, Seferihisar ilçesi Sığacık bölgesine 90 ve ihtiyaç duyulan muhtelif noktalara 248 adet olmak üzere, İzmir genelinde 2 bin 320 adet çadır kurulumu tamamlandığı  2 bin 38 çadırın ise kurulum aşamasında olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR