Güney Asya sel ve toprak kaymalarıyla boğuşuyor

İklim krizinin tetiklediği doğal felaketler, Güney Asya'da onlarca insanın canına mal oldu, binlerce insanı yerinden etti.

Temmuz başında Japonya’da başlayan şiddetli yağmurların yol açtığı seller, Hindistan ve Çin’de onlarca insanın canına mal oldu. En az 63 kişinin hayatını kaybettiği Japonya’da dere ve nehir yatakları taştı, ağaçlar devrildi, evler kullanılamaz hale geldi ve binlerce kişi yerinden oldu. Hindistan’da ise ülkenin batı eyaleti Gujarat’ta sağanak yağışlar etkiliydi. Şiddetli yağışlar neticesinde tarihi Dwarka kentinde, araçlar boyu yarım metreyi bulan sellere kapıldı.

Çin’in güneyi de şiddetli yağışlardan etkilendi. 141 kişinin öldüğü ya da kaybolduğu, 212 nehrin taşma riskiyle karşı karşıya olduğu Çin’de, ülkenin en büyük tatlı su gölü Poyang Gölü’ndeki hidroloji istasyonunun su seviyesinin 22.53 metreye ulaştığı açıklandı. Hunan eyaletinde ise 4 milyon 800 bini aşkın insan şiddetli yağışlardan etkilendi. Eyalette 23 kişi hayatını kaybederken 200 binden fazla kişi güvenli yerlere tahliye edildi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR