Yüzlerce avukattan ortak LGBTİQ+bildirisi: Hepimiz eşit olana dek hiçbirimiz özgür değiliz

'LGBTİQ+ Hakları İnsan Haklarıdır' başlıklı ortak bir bildiri yayımlayan 762 avukat, Anayasa, BM ve AİHS hukukuna dikkat çekti, her türlü ayrımcılık karşısında mağdurun yanında olacaklarını bildirdi.

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Hatay, Diyarbakır, Elazığ ve Çorum‘un da bulunduğu barolardan 762 avukatın imzacı olduğu bildiride, Türkiye Anayasası, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) dikkat çekilerek, her türlü ayrımcı yaklaşımın yasaklandığı vurgulandı.

“Bizler barolarımıza mensup avukatlar ve hukukçular olarak LGBTİQ+ haklarının, medeni özgürlüklerinin ve eşitliğinin avukatıyız! LGBTİQ+Onur haftası, Onur Yürüyüşü kutlu olsun!” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Hepimiz eşit olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz. Ayrımcılık bilimden, dinden, komşudan, ev-içinden, sokaktan, okuldan, devletten, kurumlardan, toplumdan, “her nereden” kaynaklanırsa kaynaklansın “her türü”yle yasaklanmıştır. Anayasamız, BM ve AİHS hukuku açıktır. Temel haklar ve medeni özgürlüklerle ilgili hukuk ve etik açıktır: lgbtiq+ haklarıinsan haklarıdır! Bizler barolarımıza mensup avukatlar ve hukukçular olarak LGBTİQ+ haklarının, medeni özgürlüklerinin ve eşitliğinin avukatıyız! LGBTİQ+Onur haftası, Onur Yürüyüşü kutlu olsun!

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR