Meghan Markle ve Prens Harry Kraliyet’ten çekiliyor

Birleşik Krallık'ta Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, Kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğini bırakacaklarını açıkladı.

Birleşik Krallık’ta Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, Kraliyet ailesinin “üst düzey” üyeliğini bırakacaklarını açıkladı. Çift, kararlarını sussexroyal isimli sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını duyuran çift, mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı planladıklarını ve bu sırada Kraliçe’ye tam desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/

‘Zamanımızı İngiltere ve ABD arasında dengeleyeceğiz’

 

“Özellikle son birkaç yıldır bu ayarlamayı yapmaya hazır olduğumuzu düşünüyoruz” diyen çift, sonrası için vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını vurguladı.  Sussex dükü ve düşesi, bu coğrafi dengenin hem oğullarını Kraliyet geleneklerine göre büyütme imkanı vereceğini hem de hayatlarının bundan sonraki bölümüne odaklanmak için gerekli alanı sağlayacağını kaydetti.

Yeni dönemde bir hayır kurumu kurmayı planladıklarını da açıklayan çift, “bu heyecan verici” kararın detaylarını zaman içinde paylaşmayı sürdüreceklerini ve bu sırada destek olan herkese teşekkür ettiklerini duyurdu.

Buckingham: Zaman alacak konular

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada ise aldıkları karara ilişkin Sussex Dükü ve Düşes ile görüşmelerin ilk aşamada olduğu kaydedildi. Farklı bir yol arayışında olmalarının anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, “Ancak bunlar üzerinde çalışılması zaman alacak karmaşık konular” ifadesi kullanıldı.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR