İBB önündeki yaşam nöbeti sekizinci gününe girdi

Adalardaki faytonların kaldırılması talebiyle İBB önündeki Saraçhane Parkı'nda başlayan yaşam nöbeti devam ediyor.

Hayvan hakları aktivistlerinin faytonların kaldırılması için başlattığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önündeki çadırlı yaşam nöbeti sekizinci gününe girdi. Adalar Kaymakamlığı geçtiğimiz hafta bir açıklama yayınlayarak ruam hastalığı tespit edilen 81 atın öldürüldüğünü söylemişti. Sonrasında İstanbul Valiliği de Adalar’da fayton kullanımının üç ay durdurulacağını, Büyükada’nın karantina altına alınacağını açıklamıştı.

Geçmiş yıllarda da benzer önlemler alındığını ancak fayton kullanımının sürmesi sebebiyle atların ölümünün sürdüğünü söyleyen hayvan hakları aktivistleri İBB önünde çadır kurarak yaşam nöbetine başladı. Adaylık sürecinde Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu’nun kendisine sunduğu SÖZ VERİYORUM taahhütnamesini imzalayan Ekrem İmamoğlu’na seslenen eylemciler, belediye başkanından sözünü tutmasını ve atlı faytonları kaldırmasını talep ediyor.

Nöbet büyüyor

İlk gün üç çadırla Saraçhane Parkı’nda başlayan nöbet, şu anda daha da geniş katılımla devam ediyor. Büyük çadırlar, sobalar, kışlık uyku tulumları gibi malzemelerin getirildiği alanda eylemciler soğuk ve yağmurun olumsuz etkilerine rağmen nöbetlerini sürdürmekte kararlı. Yedinci gecede alanda 20 kişinin çadırlarda geceyi geçirdiği belirtiliyor.

Twitterda Yaşam Nöbeti ismiyle paylaşım yapan eylemciler, “Bugün #TBT günü. Tam 8 gün önce Büyükada’da faytonlarda çalıştırılan 81 atın Ruam sebebiyle öldürüldüğünü haber aldık. Tam 8 gündür #YaşamNöbeti ‘nde, Büyükada’da atların nasıl öldürüldüğünü soruyor, atlı faytonun yasaklanması için mücadele ediyoruz. Buradayız, gitmiyoruz!” dedi.  Atların yaşama hakkını destekleyen herkesi sosyal medyada ve alanda desteğe çağıran eylemciler haftasonu da çeşitli etkinlikler ve forumlar düzenlemeyi planlıyor.

https://twitter.com/NobetiYasam/status/1210135174446489600

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR