Geçen yıl Çin’de güneş yatırımları termik santralleri geride bıraktı

Çin’in 2017 yılında elektrik üretim kapasitesindeki değişime dair resmi veriler açıklandı.

Çin Ulusal Enerji İdaresi tarafından dün açıklanan verilere göre 2017’de ülkenin elektrik üretim kapasitesi 133 GW artış gösterdi.

Güneş enerjisi yatırımları sayesinde sağlanan kapasite artışı ile ise ilk defa termik santral yatırımlarını geride bıraktı.

53 GW güneş, 15 GW rüzgâr

İdarenin verilerine göre 2017’de ülkenin güneş enerjisine dayalı elektrik üretim kapasitesi 52,83 GW artarak, 130,25 GW’a yükseldi.

Aynı dönemde rüzgâr enerjisine dayalı elektrik üretim kapasitesi ise 15,03 GW artış ile 163,67 GW’a yükseldi. 2017’de ülkenin hidroelektrik alanındaki elektrik üretim kapasitesi ise 12,8 GW arttı.

Öte yandan Çin’de yeni kömür santralleri de yapılmaya devam ediyor.  Çin’de termik santrallerden elektrik üretim kurulu gücü de 2017’de 45,78 GW arttı. Bu da yenilenebilir enerjideki artışın altında kalsa da hâlâ geçen yıl yapılan yeni elektrik üretim tesislerinin üçte birinin kömüre dayalı olduğu anlamına geliyor.

 

(Yeşil Ekonomi)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR