ManşetTürkiye

Düşen uçağın pilotu:sınırı ihlal etmedim

0

Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Suriye savaş uçağının pilotu, Lazkiye’de tedavi gördüğü hastanede konuştu, sınır ihlali yapmadığını savundu.

indir (8)

Suriye Haber Ajansı SANA’da yer alan habere göre, pilot Türkiye sınırlarından 7 km uzaklıkta uzağında olduğunu ve sınır ihlalinde bulunmadığını savundu.

Lazikiye Kuzey kırsalının Keseb Bölgesinde silahlı teröristleri kovaladığını söyleyen pilot, görevini tamamladıktan sonra dönüşü sırasında bir füzeyle hedef alındığını, uçağının isabet alması ardından derhal paraşütle uçaktan atladığını belirtti.

İsmi belirtilmeyen pilot, “Sağlık durumum çok iyi, buradan çıkıp tekrar karşınıza çıkacağım, silahlı terör gruplarıyla çatışma meydanlarına daha güçlü bir şekilde döneceğim, vatan topraklarında bulunan bütün terör gruplarını tamamen temizleyinceye kadar azmimden zerre eksilmeyecek” diye konuştu.

Dün sabah saatlerinde Türkiye-Suriye sınırında Türkiye Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait F-16 savaş uçağı, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürmüştü. Suriye uçağının sınır ihlali yaptığı için düşürüldüğü açıklanmıştı. Suriye Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü, uçağın Suriye topraklarında El-Nusra ve İslami Cephe militanlarına müdahale için sınıra yaklaştığını iddia etti.

Türkiye, Suriye’ye ait uçağın Haziran 2012’de değişen angajman kurallarını ihlal ettiğini ileri sürüyor.

(Ajanslar/ Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.