Ekolojik YaşamManşet

9 Kasım’da Manisa’da ekolojik işbirliği toplantısı

0

Manisa Çevre Gönüllüleri, Eylül ayında Alaşehir’de yaptıkları ikinci toplantının ardından, üçüncü toplantılarını 9 Kasım’da Manisa ilinde gerçekleştirecek. Kasım ayı toplantısının ardından oluşumun Manisa Çevre Platformu’na dönüşmesi bekleniyor.

21...

Alaşehir, Akhisar, Gördes, Salihli, Soma, Turgutlu ilçeleri ile Manisa ilinde çevreci çalışmalar içindeki örgüt ve sivil toplum kuruluşları, ortak basın açıklamalarında “Günümüzde doğayı da meta gözüyle gören sermaye gruplarının çıkarı için ekolojik yaşam rant artık kapısı haline getirildi. Bunun sonucundaki doğa tahribatları ise, tarım bölgeleri ve ortak yaşam alanları yanı sıra insan yaşamını da tehdit eder boyutlarda. Yaşam alanlarımız ve tarım bölgelerini de hedef alan çevresel tehditlere karşı yörelerinde çevreci mücadele veren kuruluşlar olarak Manisa genelinde zamanla diğer ilçeleri de kapsayacak ortak bir platformla güçlerimizi birleştirme kararı verdik. Sorunlarımız ortak, mücadelemiz de ortaklaşacak. Bu adım, dünyanın en bereketli topraklarının ekolojik yıkıma karşı korunması ve ekolojik mücadeleyi bu amaçla toplumsallaştırmaya dönük bir sivil inisiyatif olarak gerçekleşmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca yeni bir termik santral için zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı bir süredir direnişin sürdüğü Yırca köyü hakkında, “Yırca köyü yalnız değildir” vurgulaması da yer aldı. Manisa Çevre Gönüllüleri,, Yırca Köylüleri ile birlikteli olduklarını yineleyerek basın açıklamasında “Hem zeytin ağaçlarına, hem yaşam alanlarına, hem de sermayenin vahşi saldırganlığına karşı insan haklarına sahip çıkarak direnen Yırca köyü asla yalnız kalmayacak”  ifadelerine yer verdi.

22 manisa tarzanı

Bu arada 13 Kasım Perşembe günü de Manisa’da bir panel yapılacağı öğrenildi. Manisa Eğitim-Sen temsilciliği tarafından Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenecek panelde, Turgutlu ve Gördes ilçelerindeki nikel işletmeleri ve vahşi madencilik anlayışının yaratacağı olası çevresel tehditler ile Alaşehir’deki jeotermal enerji, suyun ticarileştirilmesi ve Soma Yırca köyünde termik santral için zeytin ağaçlarının kesilmesi ve buna karşı köylülerin direnişi konu edilecek.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.