ManşetSivil Toplum

8. Yeşil Ekonomi Konferansı 24 Nisan’da düzenleniyor

0

Yeşil Düşünce Derneği, Troya Çevre Derneği ve Heinrich Böll Stiftung işbirliğiyle 24 Nisan Salı günü Beyoğlu Cezayir Toplantı Salonu‘nda 8. Yeşil Ekonomi Konferansı düzenleniyor.

Yeşil Düşünce Derneği 2015 yılından beri Yurttaşların Enerji Santrali (YES) ve Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri (YEK) gibi topluluk ve yerel tabanlı yenilenebilir enerji modelleri üzerinde çalışıyor.

Toplumun bilgi birikimi ve yenilenebilir enerjiye uyumunu güçlendirmek ve demokratik enerji politikalarını oluşturmak için birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Konferans yenilenebilir enerji kooperatifleri, diğer tür kooperatifler, belediye merkezli ve yurttaş inisiyatifli yenilenebilir enerji yatırımları için sürdürülebilir bir finans modelinin geliştirme imkan ve olanaklarını, yurtdışı örnekler ve Türkiye’deki durum üzerinden tartışmak üzere düzenleniyor.

24 Nisan 2018 program akışı:

10.00 – Açılış Konuşmaları

10.30-12.30 – Avrupa’da Yenilenebilir Enerjinin Finansmanına Dair Durum ve İyi Uygulamalar

Yenilenebilir Enerji Finansman Modelleri ve yaratıcı yatırım örnekleri (Citynvest Project, REScoop, Daan Creupelandt)

REScoop PLUS toolkit Projesi: Kooperatiftler için enerji verimliliği katma değeri (REScoop, Stanislas d’Herbemont, Proje Yöneticisi)

Finansman ve Enerji Demokrasisi bağlamına bir bakış (Think Tank Oikos, Belçika, Dirk Holmens)

Danimarka finans ve yenilenebilir enerji yatırımları örneği (Nordisk Folkecenter, Danimarka- Daniele Pagani)

12.30-13.15 – Ara

13.15-15.15 – Türkiye’de Durum ve Karşılaştırmalı Değerlendirme

Türkiye’de Yenilenebilir Enerjinin Finansmanı, Fırsatlar, Engeller ve Alternatifler (Faruk Telemcioğlu, Günder Genel Sekreteri)

Yenilenebilir Enerji Yatırımları ve TurSEFF (Asuman Sönmez, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı – TurSEFF, İş Geliştirme Müdürü)

Yenilenebilir Enerjiyi Karbon Vergisiyle ve Fosil Yakıt Teşviklerinden Vazgeçerek Finanse Etmek: Türkiye için İzlenebilir Bir Yol Önerisi (Doç. Dr. Sevil Acar, Altınbaş Üniversitesi)

Türkiye’de Yenilenebilir Elektrik Üretim Teknolojilerinde 2026’ya Kadar Yatırım Potansiyeli (Dr. Değer Saygın,  SHURA Energy Transition Centre, Director)

Kayıt için buraya tıklayabilirsiniz 

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.