DuyurularManşet

Trafik Mağdurlarını Anma Günü 18 Kasım’da

0

Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü bu sene 18 Kasım Pazar günü gerçekleştiriliyor. Trafik Mağdurları için Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir AVM önünde 12:00 – 12:30 saatleri arasında bir tören düzenleniyor.

Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği’nin organize ettiği törende Dernek Başkanı Yeşim Ayöz, trafik çarpışmalarında gelinen son durumu, türkiye ve dünyada bu konuda atılması gereken adımları bir basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşacak.

Açık Radyo’da Çarşamba günleri her onbeş günde bir saat 14:00 – 14:30 saatleri arasında “Traji Trafikten Beşeri Trafiğe” programını hazırlayıp sunan Yeşim Ayöz bugün yayınlanacak programda “Dünya Trafik Mağdurları Günü” ile ilgili bilgiler paylaşacak.

FEVR (Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu – Federation Europenne des victimes de la Route) tarafından alınan bir karar ile trafikte meydana gelen ve çoğunlukla ölüm ya da kalıcı sakatlıkla son bulan araçların birbirlerine ya da insanlara çarpması durumunda “kaza” (accident) yerine “çarpışma” (crash) kelimesi kullanılıyor.

FEVR, her yıl resmi verilere göre dünya çapında 1,3 milyon insanın hayatına mal olan trafik çarpışmalarına “kaza” denmesinin kabul edilemez olduğunu açıklıyor. “Kaza” gibi gerçek durumun gözardı edilmesine yol açan bir kelimenin hem insanların bu durumu kaçınılmaz bir kader olarak görmesine hem de yetkililerin bu konuya gerekli önemi vermemesine yol açtığı belirtiliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.