ManşetTürkiye

55 yazar ve akademisyenden Cumhurbaşkanı’na, Osman Kavala’yı serbest bırakın mektubu

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Başkan Erdoğan’a açık mektup yazan dünya çapında 55 yazar ve akademisyen, Osman Kavala’nın medyada yürütülen iftira kampanyası nedeniyle tutuklandığını belirtti.

ABD, Avustralya, Kanada, Avrupa ve Ortadoğu’nun çeşitli ülkelerinden 55 akademisyen ve yazar, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdı

“Biz aşağıda imzası bulunanlar sizden Osman Kavala’nin bir an önce salıverilmesini talep ediyoruz.”

Osman Kavala’nın Türkiye’nin en tanınmış iş insanı ve kültürel figürlerinden biri olduğu ve medyada yürütülen iftira kampanyası nedeniyle tutuklandığı belirtildi. 55 imzacı, farklı etnik gruplar arasında sanat ve kültür alışverişi yoluyla barışçı köprüler kurmayı amaçlayan Anadolu Kültür ‘nin kurucusu olduğunu belirttikleri Kavala’nın insani değerlere, hoşgörüye, demokrasiye, barışa ve hukukun üstünlüğüne yorulmadan bağlılığı temsil ettiğini vurguladılar.

55 imzacı arasında Uluslararası Soykırım Çalışmaları Akademisyenleri Birliği Başkanı Henry C. Theriault, yayıncı Ragıp Zarakolu, Colgate Üniversitesi’nden Peter Balakian, Clark Üniversitesi’nden Taner Akçam, yazar James Caroll, Clark Üniversitesi Holokost tarihi çalışmalarından Deborah Dwork, Columbia Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden Marianne Hirsch gibi isimler bulunuyor.

Osman Kavala 19 Ekim’de Antep’te Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı.

Kavala’nın gözaltına alınmasından bugüne Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli hak örgütlerinden, akademisyen, yazar ve gazetecilerinden Kavala’ya destek açıklamaları yapıldı. ADB, Kavala’ya desteği ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert aracılığıyla verdi:””Bu gibi durumlar toplumun özgürce tartışma ve fikirlerini beyan etme haklarını ortadan kaldırıyor”.  Avrupa Parlamentosu’ndan ise Türkiye Raportörü Kati Piri’den destek açıklaması geldi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.