EkolojiManşetSivil Toplum

46 STK, ‘Güçlü sivil toplum, etkin doğa koruma’ mottosuyla Ankara’da bir araya geldi

0

Türkiye’nin 46 sivil toplum kuruluşu “Güçlü sivil toplum etkin doğa koruma” mottosuyla Doğaya Güç Kat Projesi kapsamında Ankara’da yan yana geldi.

İki gün süren toplantıda doğa koruma alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, kamu-STK iş birliğinin zayıflığına ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişim eksikliğinin ortaya çıkardığı sorunlara dikkat çekti.

İletişim sorununa dikkat çekildi

STK temsilcileri doğa/çevre koruma alanındaki başlıklara müdahil olamadıklarını aktarırken, kamu yetkililerinin bilgi paylaşımı konusunda ise istekli davranmadığını belirtti. Çevre sorunlarının çözümü için kamu desteği ve iş birliğinin önemli olduğunu vurgulayan STK temsilcileri, karar alma süreçlerine daha fazla dahil olmak istediklerini de kaydetti.

Güçlü bir doğa koruma için STK’ler arası iletişimin çok önemli olduğuna dikkat çekilen toplantıda, bölgesel olarak birlikte çalışmanın sorunlara hızlı müdahale için önemli olduğunun altını çizildi.

Katılım mekanizmaları konuşuldu

Toplantıda doğa koruma alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının dahil olabileceği katılım mekanizmaları da ele alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı‘ndan gelen yetkililer sulak alanlar, havza yönetimi ve av komisyonları hakkında bilgi verdi ve STK’lerin bu komisyonlara nasıl dahil olabileceğini aktardı. STK’lerin çoğunluğu ilgili katılım mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olmadığını, bu konuda yapılacak eğitim çalışmalarıyla katılım mekanizmalarına dahil olmak istediklerini ifade etti.

Doğaya Güç Kat Projesi hakkında

Doğaya Güç Kat Projesi’yle Türkiye’de yerel düzeyde çevre ve doğa koruma alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının karar verme süreçlerine katılımını artırarak sivil toplum ve aktif vatandaşlığın güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve Türkiye genelinde çalışma yürüten STK’lerin kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Projeyle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.