TürkiyeManşetYerel

350 yıllık tarihi Vaniköy Camisi’nde yangın: Soruşturma başlatıldı

0

İstanbul Üsküdar‘da bulunan 350 yıllık tarihi Vaniköy Camisi‘nde dün (15 Kasım) yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin karadan ve denizden müdahalesiyle söndürüldü, ancak cami kül oldu. İstanbul Valiliği, yangının sebebinin belirlenmediğini söyleyerek, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Osmanlı‘dan kalma tarihi bir camii olan yapıda yangın iki saatin ardından kontrol altına alınsa da ahşap bölümü yok oldu.

1670 yılında Vani Mehmet Efendi tarafından inşa edilen camiye Sultan I. Mahmut zamanında hünkar mahfili ilave edildi. Tek minareli ve tek şerefeli olan cami dikdörtgen planlı, duvarları kargir, kırma yapılıydı.

 

Soruşturma başlatıldı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurarak şunları söyledi:

“İl Emniyet Müdürlüğümüzce; itfaiye raporu, çevredeki kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının bilgileri doğrultusunda yangının çıkış sebebi ve sorumluların tespitine yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlatılmıştır. Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü‘nce bir süre önce hazırlanan tarihi Vaniköy Camimizin rölöve ve restitüston projesi onaylatılarak, restorasyon projesi Koruma Kurulu‘na sunulmuş olup, onay safhasında bulunmaktadır. Koruma Kurulu izinlerini müteakip, camimizin restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır”

‘Restore edilerek ibadete açılacak’

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.