ManşetTürkiye

31 Mart seçimlerine geri sayım başladı: AKP, CHP ve HDP’den adaylık açıklamaları

0

31 Mart öncesi Ankara’da parti genel merkezlerinde yerel seçim çalışmaları hızla devam ederken, partiler bugün (6 Aralık) adaylarını açıklamaya başladı.

AKP

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda AKP’nin 14 belediye başkan adayını daha açıkladı. Buna göre; AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Ağrı, Aksaray, Bilecik, Erzincan, Edirne, Iğdır,Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Tunceli, Van ve Zonguldak belediye başkan adayları şöyle:

Ağrı – Savcı Sayan, Aksaray – Enver Dinçer, Bilecik – Nihat Can, Erzincan -Cemalettin Başsoy, Edirne– Koray Uymaz, Iğdır – Adil Aşırımi, Isparta – Şükrü Başdeğirmen, Kars -Ensar Erdoğdu, Kırşehir– Yaşar Bahçeci, Kütahya – Ahmet Sami Kutlu, Siirt – Ali İlbaş, Tunceli -Gökhan Arslan, Van– Necdet Takva, Zonguldak – Ömer Selim Alan

Kadın aday yok

Açıklanan 14 aday arasında hiç kadın yer almıyor. Erdoğan’ın bundan önce açıkladığı 61 aday arasında da tek kadın, Antep’ten aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Fatma Şahin’di.

AKP’nin aday açıklamadığı yedi il kaldı: Adana, Aydın, İstanbul, Manisa, Mersin, Muğla ve Osmaniye.

İstanbul için mevcut Meclis Başkanı, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın adı ön plana çıkarken, Yıldırım’ın adaylığının Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinin ardından 22 Aralık’ta açıklanması bekleniyor.

Haber sitelerinin aktardığı kulis iddialarına göre, AKP’nin Adana, Aydın, Manisa, Mersin, Muğla ve Osmaniye’de aday çıkarmayarak MHP adaylarını destekleyeceği ileri sürülüyor.

CHP

Ana muhalefetteki CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün yerel seçim gündemiyle toplandı.

Yaklaşık 300 seçim bölgesi içinyapılan eğilim ve merkez yoklaması ile anket çalışmalarının ele alındığı toplantı sonrası belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

CHP 11 adayını daha açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında açıklandığı 11 aday ise şu isimler:

Edirne – Recep Gürkan, Hatay –Lütfi Savaş, Sinop –Barış Ayhan, Çanakkale – Gökhan Ülger, Eskişehir – Yılmaz Büyükerşen, Karaman – Emin Ege, Kırşehir – Selahattin Ekicioğlu, Mardin – Süleyman Sarı, Muğla – Osman Gürün, Konya-Ereğli –  Bülent Ecevit Tatlıdil, Dersim – Yusuf Kenan Aydın

HDP

Halkların Demokratik Partisi (HDP), daha önce 5 Aralık olarak açıkladığı belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süresini 12 Aralık mesai bitimine kadar uzattı.

HDP’den “ittifaka” destek sinyali

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde CHP ve İyi Parti’nin çıkaracağı ortak adayları destekleyip desteklemeyecekleri yönündeki soruya yanıt verdi.

Artı Gerçek’ten Derya Okatan’a konuşan Buldan, “Gerçekten İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerde halkımızın istediği, demokrasi güçlerinin ‘Tamam’ dediği, bizim adayımızdır dediği bir insan varsa destekleriz” yanıtını verdi.

 (Bianet, Artı Gerçek, Cumhuriyet, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.