Doğa Mücadelesiİfade ÖzgürlüğüManşet

309 ekoloji aktivisti de kendini ihbar etti: Gezi Direnişi, mücadelelerimizde bize ışık oldu

0

İklim Adaleti Koalisyonu’nun Gezi tutukluları Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi ve Osman Kavala ile dayanışmak için başlatmış olduğu açık çağrı 309 imzaya ulaştı.

309 ekoloji aktivisti, hiçbir somut delile dayanan hukuksuz cezalara karşı, “Onlarla fikir ve eylem birliği içinde olduğumuzu beyanla kendimizi ihbar ediyoruz” dedi.

Gezi Direnişi’nin 2013’ten bu yana tüm ekoloji mücadelelerinde ışık ve umut olduğunu belirten aktivistler, Gezi’nin 9’uncu yıldönümünde “Hepimizin beklentilerini, dileklerini, özlemlerini simgeleyen Gezi ruhunu, aramızdakileri öldürerek, yargılayarak, tutuklayarak incitebileceğini sananlara sözümüz var” diyerek şu mesaı paylaştı:

“Her türlü zorbalığa, hukuksuzluğa ve talana karşı direnen tüm hak ve doğa savunucuları, dimdik ayakta ve tertemizdir. Doğayı ve yaşamı savunmak için mücadele eden bizler, korku, yalan ve talan imparatorluğuna karşı bir aradayız. Tutuklu arkadaşlarımızı tutsaklıklarından kurtarmak, bu ülkenin geleceğine umutla bakmamızı sağlayan Gezi Direnişi’ni unutturmamak, özgür yarınları kurabilmek için omuz omuzayız.

Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz! Bu daha başlangıç, mücadeleye devam ediyoruz!”

İlgili haber: 888 kişi kendini ihbar etti: Gezi Davası tutukluları suçluysa, biz de suçluyuz

You may also like

Comments

Comments are closed.