ManşetTürkiye

30 Nisan gecesinden itibaren üç gün daha sokağa çıkma yasağı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 30 Nisan gecesinden itibaren üç günlük sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini duyuran Erdoğan 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan yasağın Ramazan sonuna kadar her hafta sonu uygulanacağını belirtti. Erdoğan, cuma günü marketlerin 09.00-14.00 saatleri arasında açık olacağını belirtti.

Türkiye’nin salgınla mücadelede önemli yol kat ettiğini belirten Erdoğan, “Tünelin ucu göründü. Ramazan sonrasında çifte bayram istiyoruz” dedi.

ABD’ye tıbbi malzeme yolda

Hayatı normale döndürmeye yönelik kapsamlı bir program hazırladıklarını söyleyen Erdoğan, bu programın yakında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

“Biz kendimize yeterli olmanın ötesinde, dostlarımıza destek olabilecek noktaya ulaştık” diyen Erdoğan son olarak ABD’ye tıbbi yardım malzemesi göndereceklerini söyledi.

Yine CHP’ye yüklendi

Erdoğan, koronavirüs dışında gündemdeki konulara da değindi. CHP‘li belediyelerin yardım hesaplarının bloke edilmesini yalanlayan Erdoğan, Adana‘da fuar alanının ihtiyaç halinde kullanılabilecek sahra hastanesine dönüştürülmesinin de gerçek olmadığını olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘un evinin fotoğrafının çekilmesi konusuna da değinen Erdoğan bunu ‘saldırı’ olarak nitelendirdi;  “CHP’nin başını çektiği bu anlayış, birlik beraberlik yerine bölücülüğü esas almıştır” dedi. Altun’un kendisine ait olmayan arazide inşaat yapması konusunda ise şunları söyledi:

“Kendisi ailesiyle birlikte 45 metrekare taban oturumu olan mütevazı bir evde oturmayı seçmiştir. Evinin ve bahçesinin hemen yanında bulunan 200 metrekarelik bir alanı kiralayarak bakımını üstlenmiştir. Bu zihniyetin arkadaşımıza ve ailesine karşı sürdürdüğü çirkin saldırıdaki tutarsızlıklar siyasi kokuşmuşluğun en bariz örneğidir.”

Diyanet İşleri Başkanı’na destek: Söyledikleri sonuna kadar doğru

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ramazan hutbesinde koronavirüsün eşcinsellik sebebiyle yayıldığını söylemesi üzerine gelen tepkiler hakkında da yorum yaptı. Ankara Barosu, bunun bir nefret suçu olduğunu söylemiş ve hutbede söylenenleri “çağ dışı” olarak nitelendirdiği bir metin kaleme almıştı. Daha sonra Ankara Barosu hakkında soruşturma açılmıştı. Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu zihniyetle iş bitmiyor. Bir başkasını da Diyanet İşleri Başkanı’mıza gösterilen tepkilerde görmek mümkün. Başkanımız bir açıklama yaptı. Bu açıklamasıyla sadece inancını, ilminin ve yürüttüğü görevin gereğini yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur. Elbette onun sözleri sadece kendini Müslüman olarak tanımlayan kişiler için bağlayıcıdır. Kendini bu sıfatla tanımlamayanlar için bir görüşten ibarettir.

Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Başkanımız da herhangi bir konu dini noktada olduğunda anlatmakla yetkilidir. Bu Ankara Barosu’nun yetkisinde olan bir konu değildir. Ankara Barosu’un açıklaması başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı’mıza karşı kullanılan üslup İslam’a karşı kasıtlı bir saldırı halini almıştır.

Diyanet İşleri Başkanı’mıza yönelik yapılan açıklama İslam’a ve devletimize yapılan bir saldırıdır. Yapılan her gönderme karşımızdaki zihniyetin ilkelliğinin birer yansımasıdır. Milletimizi temsil eden kavramlara böylesine kin duyulabildiğini görmekten üzüntülüyüz. Demokratlık adına faşizmi, halkçılık adına millet düşmanlığını, yargı adına hukuksuzluğu, eşitlik adına sapkınlığı yüceltenlerin gerçek yüzleri birer birer ifşa olmaktadır.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.