ManşetTürkiye

3. Köprü ihalesi sonuçlandı

0

İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3. köprünün yapımına dair ihale sonuçlandı. İhaleyi İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. – Astaldi ortak girişim grubu kazandı. 3. köprüyü istemeyen aktivistlerin kurduğu ve büyük ses getiren “2 Milyon İstanbullu” oluşumunun ihale sonrasında etkinliklerine hız vermesi bekleniyor. Bilindiği gibi “2 Milyon İstanbullu” 3. köprü yapımına dair kesin bir karar yok iken 3. köprü güzergahında bulunan ağaçların yok edilmeye başlanmasının ortaya çıkması üzerine Yeşiller Partisinin ön ayak olması ile biraraya gelmiş, 2 Ekim 2010’da İstanbul Boğazının pek çok yerinde aynı gün yaptığı protesto gösterileri ve “2 Milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu “sloganı ile İstanbul halkının 3. Köprüyü istemediğini göstermişti.

Öte yandan İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren ‘Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) Kesimi’nin ihalesinde de teklifler açıldı. Kazanan İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-Astaldi Ortak Girişim Grubu oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım  YİD Modeli ile gerçekleştirilecek projenin, yapım süresi dahil en kısa süreyi teklif eden konsorsiyuma verileceğini belirterek, Astaldi-İçtaş Ortak Girişim Grubu’nun 10 yıl 2 ay 20 günlük teklifinin en uygun teklif olduğunu açıkladı.

Yıldırım 3’üncü köprü için yatırım tutarının 2.5 milyar dolar civarında olduğunu söyleyerek,Bu rakam artabilir de azalabilir dededi.

Bundan sonraki adımın bakanlık onayı olduğunu belirten Bakan Yıldırım,İhale komisyonu çalışmalarını tamamlayıp genel müdür onay için bakanlığa gönderecek. Bakanlık onayı yaptıktan sonra görevli şirkete durum bildirecek oda gerekli hazırlıkları yapıp sözleşme imzalanması için idare ile bir araya gelecek. Bu işlem tamamlandıktan sonra işyeri teslim süreci var, işyeri teslim süreci tamamlandıktan sonra kredi çalışmalarını beklemeden firma isterse öz kaynak ile çalışmalarına başlayacak. Buna mani bir hal yok. Bizde böyle olmasını arzu ediyoruz. Projenin tamamlanması için. Hedefimiz 36 ay içinde köprü yolu yapıp en geç 2015 sonunda İstanbul’un hizmetine sunmaktırşeklinde konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.