ManşetTürkiye

29 ilde IŞİD operasyonu: 5 ölü, 233 gözaltı

0

Türkiye’de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne yönelik 29 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 233 kişi gözaltına alındı. Konya’da düzenlenen baskında çıkan çatışmada IŞİD üyesi olduklarından düşünülen 5 kişi öldürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Konya’nın Meram ilçesinde hakkında yakalama kararı bulunan bir şüphelinin yakalanması için düzenlenen baskında binadakilerin silahla karşılık verdiği ve çatışmada 4 güvenlik görevlisinin hafif yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, binada yapılan aramada, 5 adet Kaleşnikof uzun namlulu tüfek, bir tabanca ve 4 kilogram patlayıcı madde ile çeşitli mühimmatların ele geçirildiği kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında ayrıca, “Ülke genelinde yapılan operasyonlar kapsamında 25 yabancı şahıs haklarında gerekli idari işlemler yapılmak üzere Göç İdaresi Genel Müdürlüğü birimlerine teslim edildi” ifadesi yer aldı.

DHA: Hedef 15 Temmuz anma törenleriydi

Doğan Haber Ajansı (DHA), operasyonların İzmir ve Mersin’in Tarsus ilçesindeki bacağında gözaltına alınan kişilerin 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliklerinde saldırı düzenlemeyi planladıklarını öne sürdü.

DHA, operasyonun IŞİD’in 15 Temmuz etkinliklerine saldırmayı planladığı yönünde gelen bir ihbar üzerine başladığını belirtti.

Habere göre, operasyon kapsamında İzmir’de 22; Tarsus’ta ise 10 kişi gözaltına alındı.

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.