ManşetTarım-GıdaTürkiye

25 ova ‘büyük ova koruma alanı’ olarak belirlendi

0
Fotoğraf: AA

Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde illerinde yer alan 25 ova ‘büyük ova koruma alanı’ olarak belirlendi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AA’nın aktardığına göre tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği bazı ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi.

Tarım dışı alanlar kapsam dışı

Ovaların sınırları içinde yer alan onaylı planlı alanlar ile kararın yayımı tarihi itibarıyla ilgili mevzuat uyarınca tarım dışı kullanma izni verilmiş alanlar kapsam dışı tutulacak. Karar gereği, büyük ova koruma alanı olarak belirlenen ovalar şunlar:

Batman’da Gercüş Ovası, Bayburt’ta Aydıntepe, Beşpınar, Demirözü ve Yazıbaşı ovaları, Bursa’da Güllüce, İznik, Orhaneli, Orhangazi ve Melik ovaları, Elazığ’da Karakoçan ve Kovancılar ovaları, Kahramanmaraş’ta Altınyayla ve Yeşilova ovaları, Kars’ta Akyaka Demirkent, Merkez Dikme ve Susuz ovaları, Malatya’da Eymir Kızık, Kale ve Yenice ovaları, Muş’ta Bulanık, Liz ve Malazgirt ovaları, Niğde’de Eminlik ve Hacıbeyli ovaları.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Kararı ile Aralık 2016’da konuya ilişkin yayımlanan karardaki “Selim Akçakale Ovası” ibaresi, “Kağızman Akçakale Ovası” şeklinde değiştirilirken, Kahramanmaraş, Narlı, Türkoğlu, Altunhisar-Çukurkuyu, Emen ovalarının sınırlarına ilişkin haritalarda değişiklik yapıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.