KadınManşetTürkiye

25 Kasım’da kadınlar şiddete karşı sokakta

0

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kadınlar her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkenin birçok noktasına kitlesel eylem ve etkinlikler düzenleyecek.

25 Kasım Kadın Platformu, İstanbul’daki buluşma yeri olarak Taksim‘deki Tünel Meydanı‘nı gösterdi.

Yapılan açıklamada “İstanbul Sözleşmesi’nden ilk çekilen ülkede, Türkiye’de kadınlara, lgbti+’lara dönük saldırılar sürerken, mücadelemiz de isyanımız da büyüyor” denildi.

‘İsyanımız bitmedi’

“Erkek devlet şiddetinden cesaret alarak, başta göçmen kadınlara olmak üzere ırkçı saldırılar, tutuklu siyasi mahkumlara ve ziyaretçilerine çıplak arama ve şiddet, 6284’ü suistimal eden rektör, iktidara yakın isimlerin kadına şiddet failliklerinde cezasızlık, kaybedilen kadınlar, özellikle kadınları daha çok etkileyen, gittikçe artan yoksulluk ve emek sömürüsü, lgbti+’lara dönük nefret söylemleri; bunlara karşılık ise hayatını savunan kadınlara cezalar, müebbet…” ifadelerini kullanan platform, bu şiddet düzenine itirazları olduğunu söyledi.

Platform “İsyanımız bitmedi, 25 Kasım’da hep birlikte sokaklardayız” dedi ve 25 Kasım günü saat 19.30’da Taksim’de buluşma çağrısı yaptı.

27 Kasım’da Kadıköy

Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada ise “Türkiye’de ve dünyada kadınlar özgür yaşayacak” sloganıyla 27 Kasım Cumartesi günü saat 18.00’da Kadıköy’e çağrı yapıldı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.