ManşetYerel

(23:59) Gezi Parkı içinden canlı bilgi akışı

0

Gezi Parkı Direnişi 15. gününde. Hükümetin kolluk kuvvetleri bu işi her ne pahasına olursa olsun bugün bitirme emri almış olacaklar ki sabahın 07:00’sinden beri ne kepazelik varsa denediler, denemeye de devam ediyorlar. Gezi Parkı ise hala, tekrar ediyoruz, hala direniyor.

haberi paylaşmak için tklynz / click for to share

YG ekibinden Durukan Dudu şu anda Gezi Parkı’ndan, direnişin ilk günlerinde kendisi Gezi, Taksim, Gümüşsuyu, Dolmabahçe, Beşiktaş arası mekik dokumuş, sms mesajlarını ise ben sizlere ulaştırmıştım. Aynı sisteme geri döndük. Dudu sms ile bana gönderecek, ben de sizlere ulaştıracağım. Dudu’nun telefonu öyle ahım şahım bir şey olmadığı için fotoğraf gönderemiyor ne yazık ki. Bu konuda da ben sosyal medyadan görsel bulmaya çalışacağım.

Direncimizi kaybetmiyoruz arkadaşlar. #direnedirenekazanacagiz demeye de daha bir inançlı, daha bir umutlu, daha bir hevesli olarak devam ediyoruz

İşte, Dudu’nun Gezi Parkı 11 Haziran 2013 Salı akşamı notları;

Taksim/Gezi Parkı (23:58)

Durukan, Gezi Parkı’ndan bildirmeye devam ediyor

“Talimhane tarafına bakıyorum. Burada hala insanlar var ama hareketsiz bir topluluk. Arada 5-10 kişi çıkıyor ve polisi kendilerine saldırtıyorlar taş atarak. O zaman polis AKM tarafından paraşüt gaz bombalarıyla müdahale ediyor. Parkın etrafındaki ve merdivenlerdeki insanların taş atanlara ciddi bir tepkisi var. Talimhane tarafındaki insanların çoğu da hareketsiz duruyorlar zaten.

Parkın içinde bir sorun yok. 45 dakikada bir polisin attığı gaz bombalarından bir iki tanesi gezi parkının merdivenlerine düşüyor. O zaman bir hareketlenme oluyor. Ama Park şu an kalabalık, en son baktığımda 15-20 bin kişi vardı parkta belki şu an biraz azalmış olabilir.

Sıraselviler tarafı kalabalık ama şu anda gaz görünmüyor. Sıraselviler tarafında TOMA da göremiyorum. TOMA’lar AKM tarafında 2-3 tane var. 2 tane de merdivnlerde var. Atatürk heykelinin önünde de polis göremiyorum.”

 

Taksim / Gezi Parkı (23:30)

Durukan, son bir gelişme için tekrar aradı

“Az önce Gezi Parkı meydan tarafına 2 tane gaz bombası atıldı.

Gezi merdivenlerinin 50 metre berisine gibi düşün.

Gazdan etkilenenlere ilk müdahale yapıldı. Herkes bunun dışında sakin

Bilgine”

Taksim / Gezi Parkı (23:00)

Gezi Parkı’nda bulunan ve gün içinde ikisinden de bilgi aktardığım gazete ekibinden arkadaşlarımız Durukan Dudu ile Savaş Çömlek‘ten son bilgileri aldık.

Durukan’ın aktardıkları;

“Gezi Parkı şu anda sakin. Buraya (Gezi Parkı içi) müdahale yok. Taksim Meydanı da şimdilik sakin. 250 – 300 kadar polis var ve onlar da dinlenmeye çekilmiş durumda, kimisi oturuyor filan.

Talimhane tarafı hala karışık ama, oraya hala gaz bombaları atılıyor.

Polis ile direnişçiler arasında diyaloglar da var Gezi Parkı’nda, işte “siz müdahale etmeyin, biz de sakin kalalım” gibi.

Hatta şu an sen de duyuyorsundur megafondan anons geçiliyor (evet, ben de duyuyorum) “Taş yok, ateş yok, sivil direnişe devam” diye.

Ben misal şimdi Taksim Meydanı’na gitmeye kalksam polis bana müdahale etmez

(Bu noktada ben, “Sen tek gitsen tabi etmez, 50 kişi git de bak, ne oluyor” diyorum. Aramızda polemik yapmak, haber dili vsr konularında tatlı tatlı tartışıyoruz)

Şu an Gezi’de revir yolları açık, elele dolaşanlar bile var. Burası bu durumda yani, Sosyal Medyada Gezi Parkı’na müdahale var, durum çok kötü asılsız haberleri dönüyormuş, aslı astarı yok, bunu hemen duyur

(Vali Mutlu’nun açıklamasını anımsatıyorum Dudu’ya)

Orda Vali, Gezi Parkı’nı kastetmedi abi. Taksim Meydanı için söyledi o sözleri ki şu anda da zaten Taksim Meydanı’na izin vermiyorlar. Gezi Parkı’na da bir müdahaleleri yok ama.

Savaş’ın aktardıkları

(Savaş’ı ben aradım ve “Dudu böyle böyle diyor abi, sen ne dersin?” diye doğrudan sordum)

“Yaz Alpercim haberde, aynen dediğim gibi yaz. Polis, hükümetten emir almış ve insanları öldürmek için gelmiş bugün. Öldürmek için ateş ediyorlar. Plastik mermi, gaz bombası kullanıyorlar.

Şu an burada yaşananlar Stalingrad’ı konu alan filmlerde bile gösterilmemiştir, aynen, belirttiğim şekilde yaz.

Burası bu halde iken hala televizyonlar normal akışını sürdürüyorlar sanırım, bu durumu anlamak mümkün değil.

Bunların, bunu yapanların ve bu duruma seyirci kalıp hiçbir şey yokmuş gibi normal tv yayınını sürdürenlerin, ne allahları ne de vicdanları var

Ben Divan Pastanesi tarafındaki revirdeyim. Buraya durmadan yaralılar gelmeye devam ediyor. Durum çok ama çok kötü, anlatılır gibi değil.

(Dudu’nun “her şey sakin” bilgisini aktardığını da söylüyorum Savaş’a)

Şu an Gezi Parkı’na bir müdahale yok ama revirin içini ve gelen yaralıları bir görmeniz lazım. Dudu, parkın içinde olduğu için durumun farkında değildir”

Taksim / Gezi Parkı (21:05)

“Talimhane tarafında gaz bombaları kalabalık ilerliyor. Polis çekildi şimdilik. Parkta havuzdan meydan tarafına maskesiz çıkmak zor

Meydanda polis AKM yönünden paraşüt tipi gaz bombaları atıyor. Gezi’ye doğrudan müdahale yok

Gezi’nin meydan tarafına gaz bombası atıldı şimdi. Gezi içindeki standdan koordinasyon yapılıyor. Gezi içi temiz şimdilik”

Haber: Alper Tolga Akkuş – Durukan Dudu – Savaş Çömlek – Ümit Şahin

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.