İklim KriziManşetSpor

2020 Olimpiyat Oyunları’nda ‘çevre dostu’ meşale kullanılacak

0

Bu sene Japonya‘nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları‘nda iklim krizine dikkat çekmek için çevre dostu adımlar atılmasına karar verildi. Bu adımlardan en sembolik olanı, olimpiyat meşalesinin hidrojenle yakılacak olması.

Webtekno’nun haberine göre, Japonya ayrıca 500 adet hidrojenle çalışan arabayı da etkinlikte kullanıma açacak.

Hidrojen Fukuşima’dan…

Tokyo 2020 oyunlarını organize eden yetkililer, etkinlikte ortaya çıkacak karbon salımını sıfıra indirmeyi ve çevresel sorunlar hakkında farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Meşalede kullanılacak hidrojen, Fukuşima’da bulunan bir yenilenebilir enerji tesisinden temin edilecek. Hidrojenin, 2011’deki deprem ve ardından oluşan tsunamide büyük hasar gören ve aynı adlı nükleer santrale ev sahipliği yapan Fukuşima’dan temin edilecek olmasının sembolik anlam taşıyacağı belirtiliyor.

Ekinlikte atılacak diğer önemli adımların arasında; sporcuların kaldığı yerlerdeki yatakların yapımında yenilenebilir karton kullanılması, madalyaların geri dönüştürülmüş tüketici elektroniği ürünlerinden üretilmesi, meşalelerin alüminyum atıklarından yapılması gibi girişimler yer alıyor.

Olimpiyat meşalesi, 26 Mart’ta yolculuğuna başlayacak ve Japonya’nın 47 kentini gezdikten sonra 24 Temmuz’daki açılış törenine getirilecek.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.