LGBTİ+Manşet

2018 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü 1 Temmuz’da Taksim’de

0

2018 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü; 1 Temmuz Pazar günü, saat 17.00’da Taksim’de düzenleniyor.

Onur Haftası’nda 20. yıl “Bellek”, 21. yıl “Direniş”, 22. yıl “Temas”, 23. yıl “Normal”, 24. yıl “Örgütleniyoruz”, 25.yYıl “Aramızda Ne Var” temalarıyla gerçekleşmişti.

Bu seneki Onur Haftası’nın teması “Sınır” olarak belirlendi.

“Kimliklerimizin, yönelimlerimizin, varoluşlarımızın, çeşitli bahanelerle sınırlandırılmasını kabul etmiyoruz” diyen Onur Haftası gönüllüleri, Onur Haftası etkinliklerini gerçekleştirmek için herkesi dayanışmaya çağırdı.

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası boyunca LGBTİ hareketinin gündemini oluşturan konular hakkında yapılan forumlar, paneller, gösterimlerle daha güçlü bir dayanışma örmenin ve farklı direniş biçimleri örgütlemenin yolları aranacak.

Hafta boyunca herkese açık ve ücretsiz gerçekleşen etkinlikler kapsamında temaya uygun paneller, atölyeler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, piknik gibi etkinler düzenlenecek.

Farklı şehirlerden LGBTİ örgütlerinin bir araya geldiği bir buluşma da gerçekleşecek.

Twitter’da #OnurYürüyüşüm etiketi (hashtag) üzerinden etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Onur Haftası nedir?

28 Haziran 1969’da, New York’taki Stonewall Inn adlı barda baskıya ve şiddete dayanamayan LGBTİ’ler ayaklanmış, kendileri üzerinde baskı kuran polisi bara hapsetmiş ve dört gün boyunca sokaklarda çatışılmış, eylemler yapmıştı. LGBTİ mücadelenin dönüm noktalarından biri olan bugün dünyanın her yerinde Onur Haftası olarak kutlanıyor.

İlk İstanbul Onur Yürüyüşü 2003’te, Onur Haftası gerçekleştirilmeye başlandıktan tam on yıl sonra yapılmıştı.

2015, 2016, 2017 yıllarında Onur Yürüyüşleri yasaklanmıştı.

 

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.