Kültür-SanatManşet

2017 ‘Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı” ödüllerini kazananlar açıklandı

0

‘Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı’ ödülleri Londra Ulusal Tarih Müzesi’nde dün düzenlenen törenle açıklandı. 53’üncüsü düzenlenen “Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı” yarışmasında yarışan ve uluslararası jüri tarafından değerlendirilen 99 fotoğraf yarından itibaren müzede sergilenecek.

“Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı” yarışmasında bu yıl birincilik ödülü, boynuzu nedeniyle gece yapılan kaçak avlanmada öldürülen bir siyah gergedanı görüntüleyen Güney Afrikalı Brent Stirton’a gitti.

Kaçak avlanma araştırması sırasında benzer 30 vaka ile karşılaştığını açıklayan Stirton, “İlk çocuğum Şubat ayında doğacak ve ben 48 yaşındayım. Bu konuda böyle geç kalmamın nedeni, gazeteci olarak şahit olduğum olaylar nedeniyle insanlığa inancımı, bir anlamda kaybetmiş olmam.” dedi. Bazı Asya ülkelerinde altından bile daha değerli görülen gergedan boynuzu, kanserden böbrek taşına kadar, tedavi edici özelliği olduğuna yönelik yanlış inanç nedeniyle avlanıyor.

Kongo’da çekilen fotoğrafta Batı Afrika kökenli bir türe ait goril besleniyor. Daniël Nelson (18) “Yılın Genç Yaban Hayatı Fotoğrafçısı” ödülüne layık görüldü.

Yellowstone Milli Parkı’ndaki Lamar Vadisi’ni kaplayan karda dişi Amerikan kırmızı tilkisi avlanıyor. Ashleigh Scully (14) 11-14 yaş kategorisinde ödül aldı.  

“Martıların Tutunuşu” adlı bu fotoğraf ise 5 buçuk yaşındaki İtalyan Ekaterina Bee tarafından çekildi ve 10 yaş ve altı kategorisinde birinci oldu.

Bir ahtopot örümcek yengeci tarlasından avlanıyor. Omurgasızlar kategorisinde ödüle layık görülen “Yengeç Sürprizi” Avustralyalı Justin Gilligan tarafından Tazmanya’da fotoğraflandı.

Memeli hayvanlar kategorisinde birinci olan “Büyük Buluşma” Srilanka’da Tony Wu tarafından çekildi.

Fransız Laurent Ballesta tarafından Doğu Antarktika’da çekilen “Buz Canavarı” adlı fotoğraf çevre dalında ödül aldı.

Amerikalı Bertie Gekoski tarafından Borneo Adası’nda yaşlayan 3 nesil Borneo filinin, palmiye yağı için kesilen ağaçlar arasında ilerleyişinin çekildiği fotoğraf Yaban Hayatı Fotoğrafçısı dalında ödüle layık görüldü.

Ödül kazanan fotoğrafların tamamı için tıklayınız

 

(The Guardian, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.