ManşetSpor

[FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası] Potanın Perileri çeyrek finalde

0

Ülkemizde düzenlenen, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Türkiye B Grubu’nda Kanada’yı 55-44 yendi. Potanın Perileri bu sonuçla çeyrek finali garantiledi.

Ankara Spor Salonu’nda yaklaşık 11 bin kişinin izlediği mücadeleye Potanın Perileri Işıl Alben, Birsel Vardarlı, Şaziye İvegin Üner, Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz beşiyle başlarken Kanada ise Kia Nurse, Shona Thorburn, Kim Gaucher, Miranda Ayim ve Tamara Tatham beşiyle parkede yer aldı.

3 Turkiye-Kanada...

Çekişmeli geçen ilk periyot 17-17 tamamlandı. İkinci çeyrekte iki takım da skor üretmekte oldukça zorlandı. Kanada’yı beş sayıda tutan Türkiye, yedi sayı üretebildi ve soyunma odasına 24-22 önde girdi. Takımların skor üretme sıkıntısının devam ettiği üçüncü çeyrek 31-31’lik eşitlikle sona erdi.Dördüncü çeyrekle birlikte etkili savunmasını sürdüren Türkiye, hücumda da daha üretken olmaya başladı ve bitime 5 dakika kala 41-37’lik üstünlüğe ulaştı.

Sanders’ın son dakikalardaki etkili oyunuyla Kanada’nın skora ortak olmasına izin vermeyen Milliler, bitime 1:31 kalana ilk defa 10 sayılık farka ulaştı. Potanın Perileri kalan bölümde sıkıntı yaşamadı ve salondan 55-44 galip ayrıldı.

Türkiye böylece Fransa’dan sonra Kanada’yı da mağlup etmeyi başardı ve gruptan birinci çıkıp doğrudan çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.Milli takımda Lara Sanders 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Ay Yıldızlı ekip, ilk iki maçını kaybeden Mozambik ile Salı günü gruptaki son maçına çıkacak. Türkiye bu maçı kaybetse bile grubu birinci bitirecek.

Gruptaki diğer maçta Fransa, Mozambik’i 89-45 yendi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.