Yeni yılın ilk haftası kitapçılarda bulabileceğiniz Kaos GL Dergisi’nin gündeminde “Linç” var.
Dosya yazarlarından Tanıl Bora’nın yorumladığı üzere “Herkes linçten muzdariptir -buna karşılık ise, taşlı-sopalı ve darplı bir linç vakası olduğunda bunu “linç” olarak kamuoyu gündemine getirmek hiç kolay değildir!”
Dosya yazarlarından A. Bayram Şahin’in “iktidarın masrafsız adalet sistemi” şeklinde betimlediği “Linç”, İmge Oranlı’nın Hrant’ı anışı, Kaan Şimşekalp’in Tophane Olayları ve erillik/etçillik çerçevesindeki adımları, Ali Akay’ın ölüm ve korku etrafındaki nefesleri, Bawer Çakır’ın Bursa’nın 6 Ağustos 2006 gününe uzanışı, Fevzi Özlüer’in doğanın cinsiyetine dair nokta atışları, İdil Engindeniz’in “öldürmeyen ama çok acıtan” medya linçine dair anlatısı, Orhan Kandemir’in düşler ve karabasanlar yüzleştirmesi, Sarphan Uzunoğlu’nun tribünlere gönderdiği linç mesajları, Yeliz Kızılarslan’ın bir linç formu olarak “kalabalıklarda yalnızlaştırılma”yı ele alışı ve Yeşim Başaran’ın nefretin sokağa çıkışındaki gözlemleri ile ince ince işlendi.
116. sayı’nın Q köşesi, Berfu Şeker’e kapısını açtı. “Dinledikçe iyileşeceğiniz” müzik sayfaları ise Yavuz Cingöz ve Cenk Erdem tarafından işlendi.
Bu sayıdaki öyleşilerin konukları ise Murat Köylü’nün “nefret, linç ve medya” üzerine sohbet ettiği Yasemin İnceoğlu; Çağlar Yerlikaya’nın “Üvey” kitabını ve üvey olma hallerini dinlediği Mehmet Bilal ve Cenk Erdem’in uzun mesafelerden ulaştığı efsane şarkıcı Belinda Carlisle’ın oğlu James Duke Maso
Dergiye fotoğraf çalışmalarıyla değer katan Emra İşlek, cümleleri ile de bizlerle birlikte oluyor: “Heterosexist, günümüzde işlenen bedensel ve zihinsel nefret suçlarına karşı boy göstermeyi amaçlayan fotoğraf projesidir. Bu projenin hayata geçmesinin sebebi, maalesef fiziksel ve ruhsal olarak bitirilen hayatlardır anncak tek hedefi, nefret suçlarına karşı verilen mücadeleye görsel destek sağlamaktır. Emra İşlek’e projede -kendisini Pozitif Yasam ve Lambdaistanbul’daki çalışmalarıyla tanıdığımız aktris Seyhan Arman poz verdi.” Gelecek sayıda, İşlek ve Arman söyleşisinin tadını çıkaracağız hep birlikte.
Hem 6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı hem de aynı yaşa giren 6. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nı anmadan olmaz. Ali Erol, 6. Buluşma’nın çerçevesini sizlerle paylaşıyor. Öykü yarışmasına dair duyuruyu da ilerleyen sayfalarda bulunabilir.
Kaos GL; 117. sayıda “Militarizm”de buluşuyor. O zamana kadar, aman çatallarınıza sahip olun, tek karşı koyma aracınız kalem olsun! Ve de bizlerle buluşma noktanız… (Kaos GL)