ManşetEkolojiYerel

200 yıllık çınarların yol için kesilmesine karşı nöbet başladı

0

Antalya’da Kemer İlçesi’ne bağlı Ulupınar Köyü’nde yer alan asırlık çınarların yol genişletme çalışmaları kapsamında yarın kesilmesi planlanıyor.

Kemer-Kumluca Karayolu üzerinde yer alan 200 yaşındaki yaklaşık beş çınar ağacının kesilmesine tepki gösteren bölge halkı nöbet tutmaya başladı. Geceyi orada geçiren grup, yakınlardaki doğa severleri de nöbete destek olmaya davet ediyor.

‘Şifalı kaynak suyundan koparılmasın’

Kesime tepki göstermek ve daha çok kişiye duyurmak amacıyla imza kampanyası başlatan doğa severler “Ulupınar’ın 200 yaşındaki bilge çınarlarının şifalı kaynak suyundan koparılmasını istemiyoruz. Başlarında nöbetteyiz” açıklamasını yaptı.

Ulupınarlar Köyü yöre halkının su kaynağı olan şifalı ve lezzetli su pınarlarına ev sahipliği yapıyor. Çınarlar ise bu suyun merkezinde yer alıyor.

‘Şu ana kadar çok fazla ağaç kesildi’

Seda Arıcıoğlu tarafından kaleme alınan açıklamada “Yaklaşık üç senedir devam eden Kemer-Kumluca karayolu inşaatında şu ana kadar pek çok ağaç kesildi. Hepsi için yasımız var. Fakat asırlık çınarların kesilmesine göz yumamayız, sessiz kalamayız” ifadelerine yer veriliyor.

Bölgede nöbet tutan bölge halkı çınarlara Anıt Ağaçlar statüsü verilmesini ve yapılan yolun başka bir yerden geçirilerek ağaçların hayatlarına devam etmesinin sağlanmasını talep ediyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.