Ulaşım

200 araç 22 saattir mahsur

0

Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahında gece yarısından itibaren tipi nedeniyle trafiğin tamamen kapandığı ve yaklaşık 200’den fazla aracın 22 saattir yolda mahsur kaldığı bildirildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan  Balkanlıoğlu, kar ve tipi nedeniyle dün akşam kapanan Afyonkarahisar-Ankara  karayolunda bazı araçların mahsur kaldığını ifade ederek, akaryakıtı biten  araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya  gönderdiklerini bildirdi.

Vali Balkanlıoğlu,  dün yoğun kar yağışı  ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolunun çift yönlü olarak ulaşıma  kapandığını, burada bazı araçların mahsur kaldığını söyledi.

Söz konusu yolun 30-40 kilometre kadar trafiğe tamamen kapandığını ifade  eden Balkanlıoğlu, “Bölgeye akaryakıtı biten araçlar için tankerle akaryakıt ve  vatandaşlar için kumanya gönderdik. Bölgede mahsur kalan vatandaşları mağdur  etmemek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çok feci fırtına nedeniyle yol  hala kapalı, ancak bir saate kadar ulaşıma açılabilir” diye konuştu.

Emirdağ-Eskişehir karayolunun ulaşıma açıldığını, Afyonkarahisar-Emirdağ  karayolundaki araçların kurtarıldığını bildiren Balkanlığı oğlu, “Bütün araçlar  kurtarılıyor” dedi. Vali Balkanlıoğlu, yolların bir saate kadar açılması için  çalışmaların sürdüğünü belirtti.

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.